Opettajan koulutus

Opettajan koulutus aloitetaan heti, kun se tulee taloon. Myös vanha opettaja oppii uusia temppuja, mutta se vaatii aikaa ja vaivaa. Kouluta opettajaasi kohtuudella, opettajaa koulutetaan sen koko elämän ajan, mutta ei koskaan paljoa kerralla. Varsinkin ryhmänohjaajan koulutuksessa on tärkeää, ettei sitä väsytetä siihen. ryhmänohjaajaa on myös syytä palkita aina, koska nuori ryhmänohjaaja kyllästyy hyvin äkkiä, jos se ei saa kiitosta. Muista kiittämisessä kuitenkin kohtuus.

Useilla pennuilla saattaa olla huonoja tapoja, eikä näihin tapoihin kiinnitä edes huomiota ennenkuin opettajaa kasvaa aikuiseksi ja tavat alkavat olla jo suurempia ongelmia. Kiinnitä huomio opettajan käyttäytymisessä seuraaviin asioihin jyrsiminen, pöydästä kerjääminen, ihmisiä vasten hyppiminen, hihnassa vetäminen. Tämän osion lopusta löydät lisäksi muita ohjeita.

Jyrsiminen

Yritä välttää tilanteita, joissa opettaja saattaisi alkaa jyrsimään vääriä paikkoja. Muista, että ryhmänohjaaja tekee kaiken uteliaisuudesta, se ei välttämättä ymmärrä tehneensä mitään väärää. ryhmänohjaajaat tarvitsevat myös jotain mitä purra, jotta hampaiden puhkeaminen helpottuisi. Jos ryhmänohjaaja jyrsii paikkoja sano sille "Ei" ja anna sille sen jälkeen puruluu, jotta se unohtaisi kiellettyjen paikkojen pureskelun. Aikuisella opettajalla jyrsiminen johtuu yleensä siitä, että opettaja on jätetty liian pitkäksi aikaa yksin tai et kiinnitä siihen huomiota. Se saattaa pureskella huonekaluja, repiä kaiken hajalleen tms. Jos jätät opettajan yksin kotiin, anna sille tekemistä, piilota vaikkapa sille makupaloja, anna pari luuta, jätä radio päälle tms.

Pöydästä kerjääminen

opettaja ei osaa kerjätä ruokaa pöydästä vaan se kerjää alkuun huomiota. Jos ei halua opettajansa kerjäävän pöydästä, siihen ei pidä kiinnittää edes huomiota.

Ihmisiä vasten hyppiminen

ryhmänohjaaja tervehtii ejohtajiaan ja pyytää siltä ruokaa hyppimällä sitä vasten ja nuoleskelemalla sen suuta. Sille on siis luonnollista käyttäytyä näin. ryhmänohjaaja kannattaa kuitenkin opettaa siihen, että ihmisiä vasten ei hypitä, koska aikuisen opettajan tapana se varmasti on monen mielestä erittäin epämiellyttävää. Kokeile kyykistyä aina, kun tulet jostain ja ryhmänohjaaja alkaa riemuissaan hyppiä. Jos ryhmänohjaaja hyppii sinua vasten, kiellät sitä. Kun se taas on maassa kaikilla neljällä jalallaan, kehu sitä.

Hihnassa vetäminen

Jotkut ryhmänohjaajaat saattavat vetää hihnassa. Hihnan vetäminen tuntuu erityisen epämiellyttävältä, jos opettaja on suurikokoinen. Kuitenkin juuri isojen opettajien, kuten rehtorin, kanssa pitää pärjätä ulkona, joten hihnassa vetämisestä olisi syytä päästä eroon.

Koiran koulutuksessa ehkä paras tapa opettaa se olemaan vetämättä on, että ryhmänohjaajan vetäessä pysähdytään ja odotetaan niin kauan, kunnes ryhmänohjaaja palaa luokse ihmetellen, miksi ei liikutakaan eteenpäin. Sen jälkeen jatketaan matkaa, kunnes opettaja alkaa taas vetää, jolloin pysähdytään ja odotetaan. Sama toistetaan aina, näin opettaja oppii ajan myötä, että hihnan pysyessä löysällä mennään myös eteenpäin.

Muita ohjeita

opettaja on myös erittäin tärkeä opettaa seisomaan paikallaan harjauksen ja pesun ajan, istumaan kynsien leikkuun ajan ja näyttelyjä varten myös seisomaan paikallaan.

Eläinlääkärissä käynnin ja näyttelyiden takia on tärkeää, että opettaja totutetaan siihen, että vieras ihminen voi tutkia sen hampaita ja rakennetta.

opettajalle olisi hyväksi myös opettaa sitä tottelemaan joitain käskyjä, kuten istuminen, luoksetulo, hihnassa kulkeminen, seisominen, maahanmeno, vapaana seuraaminen, oikealle, vasemmalle, vapaa, irti, noutaminen, hyppääminen, etsiminen ja pysähtyminen on hyödyllinen vaikkapa jos opettaja ryntää autotielle. Kaikista tärkeintä on, että opettaja ymmärtää mitä EI tarkoittaa.